Victorious survival

An extensive renovation has opened this four-bedroom Wellington villa to city views and capitalised on alfresco living potential. An emphasis on quality and simplicity has ensured the home’s elegant, classic character remains intact.

The evolution from slumping, tired home to modern family haven included some reconfiguration of the 270sqm floor plan, removal of a laundry lean-to and installation of extensive new glazing and skylights. Open-plan living runs from the front of the home to the back. Encased in glass, a superb entertainer’s kitchen now serves up effortless everyday enjoyment. The cook is privy to views of the garden and town belt. A sliding door opens to a courtyard with vegetable patch. Further living spaces gaze over sea and city.

Simple yet stylish bathrooms read as a continuation of the rest of the home. Soft colours, subway tiling, porcelain furnishings and matai floors enhance warmth and character.

A new garage has been installed at the bottom of the home, capped off by a new outdoor entertaining space.

AS WELL AS BEING THE WELLINGTON/WAIRARAPA SUPREME RENOVATION WINNER, Planit Construction also took out the Craftsmanship, Lifestyle, Bathroom and Kitchen Awards at the Wellington/Wairarapa Regional Awards, and then went on to win the National Category Award for the Renovation over $1 Million category as well as the the National Supreme Renovation Award at the National Awards in December. 

Region: Wellington/Wairarapa
Renovation Over $1 Million