I CAN SEA CLEARLY NOW

Credit: AMANDA AITKEN          1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0

If you’d seen this harbour-side house before its renovation, you’d scarcely believe it is the same place. That’s because the exceptional renovation of the 1960s property has resulted in something quite special – inside and out. With its prime position on Tauranga Harbour, it made perfect sense to reconfigure the house so as many rooms as possible could enjoy the outstanding views. The renovation didn’t require a whole lot of extra area to achieve the goal, however. The new house covers 257.78sqm, just 2.96sqm more than the original floor plan. The design is just smarter and has been created to capture widespread vistas of the water, plus Matakana Island, Mount Maunganui and Mauao in the distance. Looking out from the inside is remarkably beautiful, but the opposite is also true. Dark bevel-back weatherboards with white trim and brick-veneer features modernise the exterior, without it appearing out of place in its established neighbourhood. The revamped alfresco living leaves nothing to chance – if you’re on the deck or portico, you can’t help but enjoy what nature has on offer.

NATIONAL AWARDS WON

Top 100

REGIONAL AWARDS WON

Regional Category Winner

Regional Gold

REGION & CATEGORY:

Bay of Plenty & Central Plateau
Renovation $500,000 - $1 Million