TO THE LIGHTHOUSE

Credit: WAYNE HUTCHINSON          1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0

Originally modelled on a lighthouse, and quite a feat of engineering for its time, this fascinating home has been beautifully renovated and extended to provide its owners with the retirement home they’ve always dreamt of. Despite the home becoming available five years too early for their plans, they decided the views and location were too good to pass up and took the plunge. The goals of the renovation were to retain the original character of the unusual hexagonal house, to extend the living space, and to future-proof the home for a time when the homeowners become less physically able. The result is a seamless integration of old and new, and a home that demands attention and provokes curiosity. The addition provides a much-needed double garage on the lower level. On the upper level, a second lounge and kitchenette, and a new main suite with a walk-in wardrobe and ensuite have been added. The renovation has made the most of the ocean views, which had been blocked by some of the original configuration. The home is now open, light and offers easy living with excellent outdoor options.

NATIONAL AWARDS WON

Top 100

REGIONAL AWARDS WON

Regional Supreme Renovation of the Year

Regional Pink Batts Craftsmanship

Regional Category Winner

Regional Lifestyle

Regional Kitchen Excellence

Regional Gold

REGION & CATEGORY:

Mid & South Canterbury
Bunnings Renovation Over $1 Million