BACH TO THE FUTURE

Credit: DANIELLA JAMES          1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0

A 70s bach in a beautiful beachside location had seen better days, so the owners decided to have it completely transformed and extended for their growing family. This renovation entailed larger bathrooms, a spacious laundry, separate toilet and two living areas that open to a deck and outdoor living. The project also involved improving energy efficiency, sustainability and, given its coastal position, durability. Aluminium guttering and windows, and a corrugated iron roof do the hard work. And with energy efficiency high on the list, there’s a ducted heat-pump system, double-glazed windows and water-tank collection for the vege garden. The addition of an attractive kitchen and butler’s pantry ensure this family can indulge their passion for garden-to-table dining. Move from the statement entrance into the 167sqm home and you’ll notice a coastal-cool colour scheme, a feature wall and an open-plan living space that spills effortlessly to outdoor decking. Rebuilt with sustainability and future-proofing in mind, the family who lives here will enjoy it for years to come.

NATIONAL AWARDS WON

Top 100

REGIONAL AWARDS WON

Regional Category Winner

Regional Gold

REGION & CATEGORY:

Wellington & Wairarapa
Renovation up to $500,000