A fresh perspective

1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0

Perched on a steep site overlooking Lyall Bay, this original 1930s Wellington home has been cleverly updated and expanded for modern family life – all without touching the existing footprint. Rather than going high, they went low, digging out the ground to create a second level. Here you’ll find two new bedrooms, a bathroom, laundry, storage room, and a new deck. Timber stairs link the storeys. On the upper level, a new open-plan kitchen/dining/living area basks in natural light and views. There’s a new bathroom, bedroom and study on this floor too. The original cladding was removed, then reinstated, but only after a wall wrap was applied and a balanced ventilation system and full insulation were added. The home is now warm and energy efficient, especially when the wood burner is going. Aluminium joinery ensures high performance for this coastal location. Skylights scoop light into the centre of the house. The new windows – sympathetic to the proportions of the existing ones – offer a fresh outlook on life, opening up never-before-seen views to the north and east. 

REGIONAL AWARDS WON

Regional Gold

REGION & CATEGORY:

Wellington/Wairarapa
Bunnings Renovation $500,000 - $1 Million