AHEAD OF THE CURVE

Credit: STEPHEN GOODENOUGH & GEOFF TROTTER          1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0
1 / 0

Beneath a sculptural copper roof that crests and curves like waves is a home that is expansive yet intimate, crisp yet cosy. The clients wanted gezelligheid (the Dutch term for conviviality, friendly, enjoyable and cosy) and that’s precisely what they’ve got. The roof, a complex feat of construction, rests atop a concrete structure with myriad angles that create interest for the owners as they move through the 405sqm home. Following the curved roofline is an expertly crafted ply ceiling, resulting in a deep sense of warmth and intimacy. The warmth is further enhanced by the engineered timber flooring and, more practically, by in-slab heating throughout the ground floor. Expansive curved windows fill the four-bedroom, three-bathroom home with light. Multiple living spaces, inside and out, provide plenty of spots to relax and make entertaining a breeze. The practical yet elegant kitchen spills into the dining room and then onto the patio, which is sheltered by another of those astonishing copper waves. This one-of-a-kind outdoor room further links the interior of this special home to the garden and stream beyond.

NATIONAL AWARDS WON

Top 100

REGIONAL AWARDS WON

Regional Supreme House of the Year

Regional Category Winner

Regional Gold

REGION & CATEGORY:

Canterbury
Resene New Home over $2 million